Managing Director Sam Baro genomineerd tot Jonge Ondernemer OVL 2015

Managing Director Sam Baro genomineerd tot Jonge Ondernemer OVL 2015

Managing Director van Planet Group (X-Care, IT-Planet en HR-Planet) Sam Baro, behoort tot een van de vier genomineerden voor Jonge Oost-Vlaamse Ondernemer van het jaar, een award die jaarlijks uitgereidt wordt door JCI.

Over JCI

JCI is een wereldwijde organisatie van jonge professionals en ondernemers tussen de 18 en 40 die werkt rond 4 pijlers: Business (zakelijk netwerken en groeien), Individualisme (persoonlijke vorming), Gemeenschap (een positieve impact op de maatschappij) en Internationalisme (buitenlandse contacten en congressen). De projecten en activiteiten verlopen via onze lokale afdelingen, die op hun beurt commissies oprichten om alles in goede banen te sturen.

De nominatie

De JCI Award Oost-Vlaamse jonge ondernemer heeft als doel jonge ondernemers te bereiken en ze te stimuleren om hun visie en talenten verder te ontwikkelen. Zodoende ze hun daadkracht en energie nog efficiënter ten bate kunnen stellen van zichzelf, hun onderneming en medewerkers alsook de lokale gemeenschap.

De ambitie van de JCI Award Oost-Vlaamse jonge ondernemer is dan ook om de beste jonge ondernemer van Oost-Vlaanderen te lauweren voor haar/zijn visie en verdiensten. Tevens wensen we andere jongeren te enthousiasmeren om de stap naar ondernemerschap te zetten.

Tot slot wenst de JCI Award Oost-Vlaamse jonge ondernemer hierbij eveneens een forum te creëren waar ondernemers vanuit verschillende generaties en achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en waarbij de ruimte ontstaat om een synergie in ideeën, in projecten, in contacten te verwezenlijken.

Sam Baro

Planet Group, opgericht in 2006 door Sam Baro en gevestigd in het nieuwe Planet Business Center aan The Loop in Gent, is op korte tijd uitgegroeid tot een bloeiende onderneming dat HR en ICT-diensten levert aan bedrijven.

Dankzij zijn optimisme, engagement, doorzettingsvermogen en hard werk werd de dochteronderneming IT-Planet al twee keer genomineerd door Trends Gazellen in de categorie ‘snelst groeiende onderneming’. Als op en top Belgisch bedrijf, één van de weinigen in de IT-sector, omvat de NV Planet Group drie operationele ondernemingen
en heeft het bedrijf intussen al 160 werknemers, waarvan 100 IT-consultants, 40 verpleegkundigen en 20 mensen die op backoffice (sales, HR, finance, Admin) werken, in dienst. “Een Belgisch en Oost-Vlaams
succesverhaal”, zegt commissievoorzitter Els Van Impe.