Persbericht: Amicimi vindt overnemer om groeiplan te realiseren

Persbericht: Amicimi vindt overnemer om groeiplan te realiseren
Gent, 27/09/2017- Sam BARO, CEO en eigenaar van PLANET Group (IT-Planet en HR-planet), X-Care en ZorgAnders neemt Amicimi over. Amicimi is een unieke, betaalbare combinatie van een drukknop (in de vorm van een sleutelhanger) en een app op je smartphone (Amicimi met FollowMe) waarmee je snel en eenvoudig kan aangeven dat je je in een noodsituatie bevindt. Amicimi wordt niet alleen gebruikt om in te staan voor de veiligheid van zorgbehoevenden, maar ook voor kinderen, studenten, volwassenen en senioren in verschillende omstandigheden. Zo is er een afzonderlijke toepassing die instaat voor de veiligheid van artsen van wacht (AmiciMed).  Amicimi verhuist heden naar het Planet Business Center aan de Loop in Gent, waar ook de andere bedrijven van Baro gevestigd zijn.

Noodsituatie

Wanneer je de Amicimi knop indrukt, wordt er automatisch alarm geslagen en een bericht verzonden naar de personen die jij wenst te bereiken in een noodsituatie. Je contactpersonen ontvangen onmiddellijk een link naar een website waar ze een kaart te zien krijgen met de exacte locatie waar je je op dat moment bevindt. Zodra je de noodknop indrukt wordt er tevens een geluidsopname gemaakt die direct kan beluisterd worden door je contactpersonen. Amicimi is er om iedereen een veilig gevoel te bezorgen. Zowel senioren, kinderen, jongeren, volwassenen als hulpbehoevenden behoren tot de doelgroep; zowel in een professionele als private setting.

Een extra handige functie binnen de Amicimi app is FollowMe. Hiermee kan je contactpersoon je lokaliseren, en kan je bijvoorbeeld aangeven wanneer je vertrekt naar een bepaalde plaats. Er wordt automatisch een bericht verzonden naar je contacten wanneer je van je route afwijkt.
Met het Amicimi+ abonnement worden naast je contactpersonen ook Securitas en indien nodig de hulpdiensten verwittigd.
AmiciMed is een afgeleide applicatie die specifiek gericht is op medische profielen, zoals bijvoorbeeld een dokter van wacht die ’s nachts de baan op moet.

Overname en groeiplan

Amicimi werd opgericht door Frederic Van Quickenborne en Stefaan Dauwe. Zij waren naar een overnemende partij op zoek om het groeitraject van Amicimi naar een hoger niveau te tillen. Sam Baro, eigenaar en CEO van onder andere Planet Group (IT-Planet en HR-Planet) en X-Care zette sinds januari 2017 een overnamekoers in en nam onder andere groeibedrijven als ZorgAndersTv en ZORG Magazine over. Tevens nam hij samen met 2 vennoten begin dit jaar het bedrijf Sonitron over. Nu wordt ook Amicimi aan die lijst toegevoegd.
Door deze overname versterkt Planet Group samen met X-Care en ZorgAnders zijn status en positie als dienstverlenend bedrijf op gebied van ICT en technologie in de zorgsector. “Met meer dan 35 miljoen euro verwachte omzet voor 2018 en op heden meer dan 450 werknemers, interims en consultants, is dit een logische stap in de groei van het verhaal van Planet Group”, aldus Sam Baro. Van Quickenborne blijft aan boord van Amicimi als Technical Manager en Dauwe zal nog enige tijd verder de overname begeleiden.

 

Contactpersonen voor meer informatie:
Sam BARO, CEO, 09 222 32 80, sam.baro@planet-group.be
Kobie STOCKMAN, Marketing en Communicatie, 09 241 58 46, kobie.stockman@planet-group.be
www.amicimi.com