Planet Group bewijst zichzelf opnieuw als 'Best Workplace'

Planet Group bewijst zichzelf opnieuw als 'Best Workplace'

Voor het tweede jaar op rij sleepte Planet Group een Best Workplace-certificaat in de wacht. Zo bevestigen zij daarmee opnieuw dat het creëren van een stimulerende werkomgeving een prestatie is waar ieder echelon van een onderneming zijn schouders onder moet zetten.

Een great place to work zijn, een bedrijf waar iedere medewerker met plezier op de werkvloer verschijnt en iedere dag het beste van zichzelf geeft, is een prestatie die door iedereen in de organisatie gedragen wordt. Planet Group bewees eergisteren opnieuw dat het zo een bedrijf is tijdens de uitreiking van de Best Workplaces Award in de Brusselse Event Lounge.

Tijdens dat evenement, georganiseerd door de Vlerick-managementschool en het internationale Great Place to Work Institute, kreeg Planet Group een certificaat van Best Workplace 2018. Daarmee is het een van de twintig bedrijven die zichzelf het komende jaar als een van de referentiewerkgevers in ons land mogen betitelen.

De selectie van die Best Workplaces gebeurde op basis van twee gestandaardiseerde indexen van het Great Place to Work Institute. De eerste is een Culture Audit, die het HR-klimaat binnen het bedrijf onder de loep neemt. Maar twee derde van de uiteindelijke score berust op een Trust Index, waarvoor het personeel wordt bevraagd naar zijn indrukken en eigen inspanningen over het creëren van een geweldige plaats om te werken.

"Het feit dat de certificatie grotendeels gebaseerd is op de goede indrukken van het personeel is voor ons de belangrijkste opsteker", zegt Sam Baro, CEO van Planet Group. "Een Great Place to Work zijn is niet de uitzonderlijke prestatie van het management: onze medewerkers maken zelf, dag na dag, de werkplek waar ze met plezier 's morgens komen opdagen."

Planet Group is gebaseerd in het Planet Business Center aan de Loop in Gent en overkoepelt een aantal straffe ondernemingen. HR-Planet levert human resources-diensten. IT-Planet is een all-round-informaticadienstenbedrijf. X-Care is een uitzendbedrijf voor verpleegkundigen in de zorgsector. ZorgAnders is het grootste mediabedrijf in het land binnen diezelfde zorgsector.

"Onze mensen dagelijks de drive bezorgen, de goesting om te blijven groeien in wat ze doen: dat is een strategie die we doorheen de volledige Planet Group hanteren", besluit Baro.