Planet Group doet mee met ALS Ice Bucket Challenge

Planet Group doet mee met ALS Ice Bucket Challenge

Je kon er de laatste weken niet naast kijken: overal ter wereld gieten mensen emmers ijswater over hun hoofd. Daarmee willen ze de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS steunen. Degene die de uitdaging accepteert wordt geacht zichzelf een emmer ijswater over het hoofd te gieten en/iof een donatie te doen aan de ALS Association.

Wat is ALS?

ALS is een neuromusculaire niet-besmettelijke aandoening die in elke spiergroep kan beginnen en waarvan de oorzaak nog niet met zekerheid is vastgesteld. Evenmin is tot op heden een afdoende behandeling of een preventiemethode bekend. De overlevingsduur en het beloop van de ziekte verschillen sterk tussen patiënten onderling, hetgeen zekere voorspellingen moeilijk maakt. De aandoening is veelal fataal binnen 2 à 5 jaar na diagnose en dit door verlamming van de ademhaling- of slikspieren.

Ook Planet Group doet mee!

Ook bij Planet Group regende het de laatste dagen nominaties, en iedereen ging de uitdaging (al dan niet met de glimlach) aan. Op deze manier, en door het storten van bijdrages, trachten we deze ziekte mee in de aandacht te brengen.